• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet
  • Hoppa till sidfot
  • Hem
  • Recept
  • Om Hssons skafferi

Hssons skafferi

Recept på god mat och dryck från Tjörn

3 7 januari, 2011 Fågel

Hel citron- och rosmarinkyckling i lergryta

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Hel citron- och rosmarinkyckling i lergryta


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (5,00)
Sätt ditt betyg på receptet!

5 from 1 review

  • Total Time: 2 hours 15 mins
  • Yield: 4 1x
Print Recipe
Save Recipe Recipe Saved

Ingredients

Scale
  • 1 hel kyckling
  • 1 citron
  • 1/2 msk rosmarin
  • Salt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 stor gul lök
  • Olivolja
  • 800 g rotfrukter:
  • Potatis
  • Morot
  • Palsternacka
  • Kålrot

Instructions

  1. Blötlägg lergrytan. Skölj kycklingen i kallt vatten. Tvätta och riv det yttersta lagert på citronen, grid in kycklingen både utanpå och inuti med rasp, rosmarin, pressad vitlök och salt.
  2. Dela citronen och lägg in den i kycklingen.
  3. Skala och dela grönsaker och lök i grova bitar, salta och peppra.
  4. Lägg kycklingen i grytan och grönsakerna runt om, ringla olivolja över grönsakerna.
  5. Ställ in i kall ugn 250 grader ca 1.5-2 timmar och ta av locket de sista 10 minuterna så skinnet får fin färg under grill.
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 2 hours

Lagade du receptet?

Dela ett foto och tagga oss - vi vill garna se hur det blev!

 

Källa

3

Dela detta:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Relaterade

Categories: Fågel Tags: IG

Om Marcus

Värmlänning i exil på Tjörn. Datanörd. Diger nyttjare av faux pas på daglig basis. Entusiastisk dabblare i den kulinariska djungeln. Receptmarodör. Hittas på @mhermansson, Facebook, LinkedIn och på marcushermansson.se.

Föregående « Confit de canard
Nästa Canard d’orange »

Läsarkommentarer

Skriv en kommentarAvbryt svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Primärt sidofält

Populära recept

  • GP:s dunderglögg (331)
  • Lax i ugn på saltbädd (248)
  • Marinerad rostbiff med balsamico, honung och örter (164)
  • Slånbärslikör (134)
  • Marknadskonfekt (108)

Footer

Följ oss!

  • Facebook
  • Flickr
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Länklista

  • Bagaren och Kocken
  • Den Franska Kocken
  • NyheterSTO
  • RJ Närproducerat

Copyright© 2025 · Hssons Skafferi 2016 från Hssons Skafferi

Go to mobile version