• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet
  • Hoppa till sidfot
  • Hem
  • Recept
  • Om Hssons skafferi

Hssons skafferi

Recept på god mat och dryck från Tjörn

3 7 januari, 2011 Anka

Confit de canard

Confit de canard är mycket gott, men vad är det egentligen? Confitering är en tillagningsmetod där man långsamt tillagar maten i fett. Det ger ett otroligt smakrikt och mört kött som går utmärkt att spara i månader om man ställer det på ett mörkt och svalt ställe. Det här receptet på confit de canard smakar underbart, och köttet ramlar isär. Tillsammans med en fin pinot noir kan man nästan låtsas att man är i Frankrike.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Confit de canard


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (5,00)
Sätt ditt betyg på receptet!

5 from 3 reviews

  • Total Time: 8 hours 20 mins
  • Yield: 4 1x
Print Recipe
Save Recipe Recipe Saved

Ingredients

Scale
  • 4 ankbröst
  • 1 burk ankfett

Kryddblandning:

  • 2 msk grovt salt (absolut inte vanligt salt!)
  • ½ tsk rosmarin
  • ½ tsk salvia
  • ½ tsk timjan
  • 1 tsk krossad chipotlechili eller mer
  • 2 smulade lagerblad
  • 1 krm mald kryddnejlika
  • 8 svartpepparkorn, lätt krossade i mortel

Instructions

  1. Blanda salt, rosmarin, salvia, timjan, chipotle, lagerblad, nejlika och peppar. Gnid in ankbrösten med denna blandning och lägg i en bunke. Täck över. Låt stå i kylskåp i 6 timmar.
  2. Sätt ugnen på 150°C. Torka av brösten från salt och kryddor. Lägg dem sedan med skinnet neråt i en ugnsfast form. Ugnsbaka brösten i cirka 20 minuter. Det gör att fettet smälter och ger köttet fin färg.
  3. Häll sedan på extra ankfett så att det täcker brösten. Lägg på ett lock eller aluminiumfolie och baka i ytterligare 2 timmar.
  4. Ska maten sparas, lägg brösten i en burk och fyll upp med fett så att allt täcks. När det ska serverar, värm så att fettet smälter och rinner av.
  • Prep Time: 6 hours
  • Cook Time: 2 hours 20 mins

Lagade du receptet?

Dela ett foto och tagga oss - vi vill garna se hur det blev!

 

3

Dela detta:

  • Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster) Facebook
  • Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster) Pinterest
  • Klicka för att dela på X (Öppnas i ett nytt fönster) X

Relaterade

Categories: Anka Tags: IG

Om Marcus

Värmlänning i exil på Tjörn. Datanörd. Diger nyttjare av faux pas på daglig basis. Entusiastisk dabblare i den kulinariska djungeln. Receptmarodör. Hittas på @mhermansson, Facebook, LinkedIn och på marcushermansson.se.

Föregående « Brända mandlar
Nästa Hel citron- och rosmarinkyckling i lergryta »

Läsarkommentarer

Skriv en kommentarAvbryt svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Primärt sidofält

Populära recept

  • GP:s dunderglögg (331)
  • Lax i ugn på saltbädd (249)
  • Marinerad rostbiff med balsamico, honung och örter (165)
  • Slånbärslikör (134)
  • Marknadskonfekt (108)

Footer

Följ oss!

  • Facebook
  • Flickr
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Länklista

  • Bagaren och Kocken
  • Den Franska Kocken
  • NyheterSTO
  • RJ Närproducerat

Copyright© 2025 · Hssons Skafferi 2016 från Hssons Skafferi

Go to mobile version