• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet
  • Hoppa till sidfot
  • Hem
  • Recept
  • Om Hssons skafferi

Hssons skafferi

Recept på god mat och dryck från Tjörn

0 7 januari, 2011 Anka

Canard d’orange

Canard d’orange, eller apelsinanka på svenska, är din biljett in i hjärtat på den mest härdade gourmand. Den fantastiska smaken av anka blandad med den lite syrliga apelsinsåsen, toppat med en glas pinot noir kommer att ge dig så mycket beröm att du tröttnar.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Canard d’orange


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg än)

  • Total Time: 2 hours 15 mins
Print Recipe
Save Recipe Recipe Saved

Ingredients

Scale
  • Helstekt anka orange
  • 1 hel anka, 2-3 kg
  • 4 apelsiner, zest & pressad
  • 1 krossad vitlök med skal
  • ½ dl olivolja
  • 6 stjälkar rosmarin
  • salt
  • peppar

Instructions

  1. Lägg ankan i en ugnsfast form.
  2. Gnugga in apelsinzest och juice från 2 apelsiner, vitlök, olivolja, rosmarin, salt och peppar både ut och invändigt på ankan.
  3. Skär klyftor av de andra apelsinerna och lägg runt om.
  4. Sätt in i ugn på 175°C i 1 ½-2 timmar, stick in i köttet och se om det rinner ut transparant vätska.
  5. Ta ut och servera hel mitt på bordet tillsammans med apelsinsås.
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 2 hours

Lagade du receptet?

Dela ett foto och tagga oss - vi vill garna se hur det blev!

 

0

Dela detta:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Relaterade

Categories: Anka Tags: IG

Om Marcus

Värmlänning i exil på Tjörn. Datanörd. Diger nyttjare av faux pas på daglig basis. Entusiastisk dabblare i den kulinariska djungeln. Receptmarodör. Hittas på @mhermansson, Facebook, LinkedIn och på marcushermansson.se.

Föregående « Hel citron- och rosmarinkyckling i lergryta
Nästa Apelsinsås »

Läsarkommentarer

Skriv en kommentarAvbryt svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Primärt sidofält

Populära recept

  • GP:s dunderglögg (331)
  • Lax i ugn på saltbädd (248)
  • Marinerad rostbiff med balsamico, honung och örter (164)
  • Slånbärslikör (134)
  • Marknadskonfekt (108)

Footer

Följ oss!

  • Facebook
  • Flickr
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Länklista

  • Bagaren och Kocken
  • Den Franska Kocken
  • NyheterSTO
  • RJ Närproducerat

Copyright© 2025 · Hssons Skafferi 2016 från Hssons Skafferi

Go to mobile version