Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Canard d’orange


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg än)

  • Total Time: 2 hours 15 mins

Ingredients

Scale
  • Helstekt anka orange
  • 1 hel anka, 2-3 kg
  • 4 apelsiner, zest & pressad
  • 1 krossad vitlök med skal
  • ½ dl olivolja
  • 6 stjälkar rosmarin
  • salt
  • peppar

Instructions

  1. Lägg ankan i en ugnsfast form.
  2. Gnugga in apelsinzest och juice från 2 apelsiner, vitlök, olivolja, rosmarin, salt och peppar både ut och invändigt på ankan.
  3. Skär klyftor av de andra apelsinerna och lägg runt om.
  4. Sätt in i ugn på 175°C i 1 ½-2 timmar, stick in i köttet och se om det rinner ut transparant vätska.
  5. Ta ut och servera hel mitt på bordet tillsammans med apelsinsås.
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 2 hours