• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet
  • Hoppa till sidfot
  • Hem
  • Recept
  • Om Hssons skafferi

Hssons skafferi

Recept på god mat och dryck från Tjörn

1 6 augusti, 2011 Förrätt

Gazpacho

Kall gazpacho är väldigt gott att äta som mellanmål ur kalla glas en varm sommardag.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Gazpacho


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (3,50)
Sätt ditt betyg på receptet!

3.5 from 4 reviews

  • Total Time: 1 hour 30 mins
  • Yield: 4 1x
Print Recipe
Save Recipe Recipe Saved

Ingredients

Scale
  • 1 st röd paprika
  • 0,25 st kruka basilika
  • 3 st stora tomater
  • 1 st stor vitlöksklyfta
  • 1 st schalottenlök
  • 0,5 st gurka
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 0.5 tsk örtsalt
  • 1 krm strösocker
  • 1 tsk färskpressad citronsaft
  • svartpeppar
  • tabasco

Instructions

  1. Kärna ur paprikan och skär den i mindre bitar.
  2. Skär tomaterna i mindrebitar och grovhacka vitlök och schalottenlök.
  3. Skala gurkan och hacka den grovt.
  4. Använd en blender eller stavmixer för att mixa basilika, buljong, salt, socker och citronsaft tillsammans.
  5. Smaka av med svartpeppar och tabasco.
  6. Ställ i kylen i minst 1 timme.
  7. Servera med toppat med krutonger.
  • Prep Time: 30 mins
  • Cook Time: 60 mins

Lagade du receptet?

Dela ett foto och tagga oss - vi vill garna se hur det blev!

1

Dela detta:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Relaterade

Categories: Förrätt Tags: IG

Om Ingela

Föregående « Skagenlax med grönsaksragu
Nästa Amerikanska pannkakor »

Läsarkommentarer

Skriv en kommentarAvbryt svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Primärt sidofält

Populära recept

  • GP:s dunderglögg (331)
  • Lax i ugn på saltbädd (248)
  • Marinerad rostbiff med balsamico, honung och örter (164)
  • Slånbärslikör (134)
  • Marknadskonfekt (108)

Footer

Följ oss!

  • Facebook
  • Flickr
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Länklista

  • Bagaren och Kocken
  • Den Franska Kocken
  • NyheterSTO
  • RJ Närproducerat

Copyright© 2025 · Hssons Skafferi 2016 från Hssons Skafferi

Go to mobile version