Alla tiders nyårsdessert! Har ni tryckt i er alldeles för mycket annan nyårsmat, så må den vara lite mastig men det är trots det en fin avslutning med sötma och syra i en perfekt blandning, väl värdig en nyårsdessert som får äran att avsluta året som gått.
Print
		Nyårsdessert
- Total Time: 1 hour 20 mins
 - Yield: 8 1x
 
Ingredients
																
							Scale
													
									
			- 4 dl vispgrädde
 - 150 g ljus choklad
 - 1 gelatinblad
 - 2 msk mjölk
 - 3 dl hallon eller andra bär, tinade
 - 3 msk socker
 - 1 tsk vaniljsocker
 - Chokladsås
 - 200 g vit choklad
 - 1 ask färska bär
 
Instructions
- Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten.
 - Koka upp grädden, slå den över den ljusa chokladen och vispa tills all choklad har smält.
 - Rör ner gelatinbladen och mjölken, och sila av. Lägg lite pastfolie över och ställ kallt. Detta kan göras dagen innan.
 - Blanda och rör de tinade bären med strö- och vaniljsocker. Lägg bären i botten på portionsglasen. Ställ in i dem i frysen under tiden du vispar moussen som lättvispad grädde.
 - Klicka eller spritsa upp moussen i portionsglasen och ställ kallt i minst 1 timme.
 - Häll ett tunt lager med chokladsås ovanpå chokladmoussen så att det täcker.
 - Hyvla den vita chokladen i fina strimlor, lägg ovanpå chokladmoussen i glaset och dekorera med färska bär.
 
- Prep Time: 20 mins
 - Cook Time: 1 hour
 
13


 (4,57)
Skriv en kommentar