• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet
  • Hoppa till sidfot
  • Hem
  • Recept
  • Om Hssons skafferi

Hssons skafferi

Recept på god mat och dryck från Tjörn

1 4 april, 2010 Bakverk

Fudgekaka

När du är sugen på något sött så duger bara det sötaste: fudgekaka. Den perfekta mixen av fudge, som alla gillar, och kaka, som alla älskar. Fudgekaka passar både till fest och vardag, så njutningen kan på i flera dagar.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Fudgekaka


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (4,14)
Sätt ditt betyg på receptet!

4.1 from 7 reviews

  • Total Time: 55 mins
Print Recipe
Save Recipe Recipe Saved

Ingredients

Scale

Botten:

  • 200 g smör
  • 3 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 dl kakao
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 2 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver

Glasyr:

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl socker
  • 2 msk sirap
  • 100 g mörk blockchoklad 70%

Instructions

  1. Smält smöret. Rör ned socker och ägg. Blanda och rör ner de övriga ingredienserna i smeten och arbeta den slät.
  2. Klä en långpanna med bakplåtspapper. Slå i smeten. Grädda i 175° c:a 15-20 minuter. Vänd kakan uppochner på ett bakplåtspapper och drag av pappret kakan är gräddad på. Låt stå.
  3. Blanda alla ingredienserna till glasyren i en kastrull, låt koka tills det tjocknar, c:a 10-15 minuter.
  4. Bred glasyren över kakan. Ställ den i kylskåp för att stelna. Skär i bitar eller hel som tårta med lättvispad grädde.
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 40 mins

Lagade du receptet?

Dela ett foto och tagga oss - vi vill garna se hur det blev!

 

1

Dela detta:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Relaterade

Categories: Bakverk Tags: IG

Om Marcus

Värmlänning i exil på Tjörn. Datanörd. Diger nyttjare av faux pas på daglig basis. Entusiastisk dabblare i den kulinariska djungeln. Receptmarodör. Hittas på @mhermansson, Facebook, LinkedIn och på marcushermansson.se.

Föregående « Wasabimajonnäs
Nästa Grön sparrissoppa »

Läsarkommentarer

Skriv en kommentarAvbryt svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Primärt sidofält

Populära recept

  • GP:s dunderglögg (331)
  • Lax i ugn på saltbädd (248)
  • Marinerad rostbiff med balsamico, honung och örter (164)
  • Slånbärslikör (134)
  • Marknadskonfekt (108)

Footer

Följ oss!

  • Facebook
  • Flickr
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Länklista

  • Bagaren och Kocken
  • Den Franska Kocken
  • NyheterSTO
  • RJ Närproducerat

Copyright© 2025 · Hssons Skafferi 2016 från Hssons Skafferi

Go to mobile version