Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Fudgekaka


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (4,14)
Sätt ditt betyg på receptet!

4.1 from 7 reviews

  • Total Time: 55 mins

Ingredients

Scale

Botten:

  • 200 g smör
  • 3 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 dl kakao
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 2 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver

Glasyr:

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl socker
  • 2 msk sirap
  • 100 g mörk blockchoklad 70%

Instructions

  1. Smält smöret. Rör ned socker och ägg. Blanda och rör ner de övriga ingredienserna i smeten och arbeta den slät.
  2. Klä en långpanna med bakplåtspapper. Slå i smeten. Grädda i 175° c:a 15-20 minuter. Vänd kakan uppochner på ett bakplåtspapper och drag av pappret kakan är gräddad på. Låt stå.
  3. Blanda alla ingredienserna till glasyren i en kastrull, låt koka tills det tjocknar, c:a 10-15 minuter.
  4. Bred glasyren över kakan. Ställ den i kylskåp för att stelna. Skär i bitar eller hel som tårta med lättvispad grädde.
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 40 mins