Ingredients
																
							Scale
													
									
			Botten:
- 200 g smör
 - 3 dl socker
 - 2 ägg
 - 1 dl kakao
 - 4 tsk vaniljsocker
 - 2 dl mjöl
 - 1 tsk bakpulver
 
Glasyr:
- 2 dl vispgrädde
 - 2 dl socker
 - 2 msk sirap
 - 100 g mörk blockchoklad 70%
 
Instructions
- Smält smöret. Rör ned socker och ägg. Blanda och rör ner de övriga ingredienserna i smeten och arbeta den slät.
 - Klä en långpanna med bakplåtspapper. Slå i smeten. Grädda i 175° c:a 15-20 minuter. Vänd kakan uppochner på ett bakplåtspapper och drag av pappret kakan är gräddad på. Låt stå.
 - Blanda alla ingredienserna till glasyren i en kastrull, låt koka tills det tjocknar, c:a 10-15 minuter.
 - Bred glasyren över kakan. Ställ den i kylskåp för att stelna. Skär i bitar eller hel som tårta med lättvispad grädde.
 
- Prep Time: 15 mins
 - Cook Time: 40 mins