Ruccolasallad med fikon, pistage & dijonvinägrett

Ett somrigt och lätt salladsrecept med fräscha smaker. Ärtskotten & fikonen ger en mycket behaglig smak, och den sötsyrliga vinägretten sätter verkligen pricken över i:t, och pistagenötterna lite välbehövligt knaster. Vi lade dessutom till halloumi för att få den lite matigare.
5.0 from 2 reviews
Ruccolasallad med fikon, pistage & dijonvinägrett
 
Ingredienser
  • 1 påse ruccola
  • 1 dl ärtskott eller ärtskidor, hackade
  • 1,5 dl fikon, skivade
  • ~1 dl pistagenötter, hackade
Vinägrett:
  • Saft från en citron
  • 3 msk flytande honung
  • 3 msk oliv- eller rapsolja
  • 1-2 tsk Dijonsenap
  • En nypa salt
Instruktioner
  1. Blanda salladsingredienserna i en stor skål.
  2. Vispa ihop vinägretten i en mindre skål.
  3. När det är är klart att servera, droppa vinägretten över salladen. Inte allt på en gång, utan låt gästerna ta mer om de önskar.
Recipe translated with permission from Food Loves Writing.

Kommentarer

Trackbacks

Lämna ett svar till Therese Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte.

Sätt betyg på receptet!: