Krämig laxgratäng med sparris

Ett väldigt mättande recept. Stek sparrisen tills den är ganska al dente så det blir lite tuggmotstånd, och välj alltid färsk lax framför fryst om du har möjlighet. Perfekt för matlådorna efter helgen.
5.0 from 2 reviews
Krämig laxgratäng med sparris
 
Prep time
Cook time
Total tid
 
Portioner: 4
Ingredienser
  • 1 knippe färsk grön sparris
  • 4 portionsbitar färsk lax
  • salt och peppar
  • 2½ dl grädde
  • 200 gr Philadelphiaost
  • ½ dl creme fraiche
  • 1 msk koncentrerad hummerfond
  • salt
  • peppar
  • cayennepeppar
  • 2 dl riven ost
Instruktioner
  1. Ställ ugnen på 200°.
  2. Lägg ner laxfiléerna i en smord ugnsform.
  3. Koka sparrisen halvklar, eller förväll den och lägg över laxen.
  4. Värm upp crème fraîche, Philadelphiaost, hummerfond och grädde i en kastrull, rör om då och då. Smaka av såsen med lite salt, peppar och cayennepeppar.
  5. När den sjudit på svag värme i ett par minuter så häller du den över såsen över laxen och sparrisen.
  6. Riv över ett par deciliter ost och ställ in i mitten på ugnen. Gratineras i c:a 40 minuter, eller tills laxen är klar.
Orginalreceptet kan du hitta hos Jennys Matblogg.

Kommentarer

  1. KaidenKaiden säger

    DOh, den ”vispen” har jag i se4ngen jag med! Och det var ett tag sen ”krysset”, men ”sparrisen” e4r jag se5 van vid att jag antagligen skllue ligga sparris e4ven ensam i en je4ttese4ng numera…

Säg vad du tycker! Glöm inte att rösta.

E-postadressen publiceras inte.

Sätt betyg på receptet!: