• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet
  • Hoppa till sidfot
  • Hem
  • Recept
  • Om Hssons skafferi

Hssons skafferi

Recept på god mat och dryck från Tjörn

1 3 april, 2010 Majonnäs

Wasabimajonnäs

Ett recept på wasabimajonnäs går att använda till mycket, och passar utomordentligt bra till till exempel lax. Wasabimajonnäs är också ett mycket uppskattat tillbehör till hamburgare.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Wasabimajonnäs


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (4,50)
Sätt ditt betyg på receptet!

4.5 from 2 reviews

  • Total Time: 10 mins
Print Recipe
Save Recipe Recipe Saved

Ingredients

Scale
  • 2 äggulor
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk wasabipasta
  • 1,5 dl olivolja med citronsmak
  • 1 krm salt

Instructions

  1. Lägg äggulorna i en skål och blanda med vinäger och wasabi.
  2. Häll i oljan, först droppvis och sedan i en tunn stråle medan du mixar, gärna med stavmixer till en tjock majonnäs. Kraftig handvispning går också bra.
  3. Smaka av med salt.
  • Cook Time: 10 mins

Lagade du receptet?

Dela ett foto och tagga oss - vi vill garna se hur det blev!

1

Dela detta:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Relaterade

Categories: Majonnäs Tags: IG

Om Marcus

Värmlänning i exil på Tjörn. Datanörd. Diger nyttjare av faux pas på daglig basis. Entusiastisk dabblare i den kulinariska djungeln. Receptmarodör. Hittas på @mhermansson, Facebook, LinkedIn och på marcushermansson.se.

Föregående « Carpaccio på laxfilé
Nästa Fudgekaka »

Läsarkommentarer

Skriv en kommentarAvbryt svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Primärt sidofält

Populära recept

  • GP:s dunderglögg (331)
  • Lax i ugn på saltbädd (247)
  • Marinerad rostbiff med balsamico, honung och örter (164)
  • Slånbärslikör (134)
  • Marknadskonfekt (108)

Footer

Följ oss!

  • Facebook
  • Flickr
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Länklista

  • Bagaren och Kocken
  • Den Franska Kocken
  • NyheterSTO
  • RJ Närproducerat

Copyright© 2025 · Hssons Skafferi 2016 från Hssons Skafferi

Go to mobile version