• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet
  • Hoppa till sidfot
  • Hem
  • Recept
  • Om Hssons skafferi

Hssons skafferi

Recept på god mat och dryck från Tjörn

0 14 november, 2012 Fläsk

Wienerschnitzel

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Wienerschnitzel


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg än)

  • Yield: 4 1x
Print Recipe
Save Recipe Recipe Saved

Ingredients

Scale
  • c:a 800 g schnitzel
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 st ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 1 st citron
  • 1 dl kapris
  • Smör
  • Salt
  • Peppar

Sås

  • 1 dl kalvfond
  • 1 dl grädde
  • 1 st lök
  • 1 dl öl
  • 1 msk kaprisspad
  • Salt
  • Peppar

Instructions

  1. Banka köttet tunt mellan plastpåsar och vispa upp ägget. Måtta upp mjölet i en skål, häll ägget i en annan och ströbrödet i en tredje.
  2. Vänd alla köttbitar i varje skål – först i mjölet, sedan i ägget och slutligen i ströbrödet. Stek sedan köttet i ganska mycket fett – gärna smör och olja blandat.
  3. Såsen kan puttra vid sidan om: Skala och hacka löken fint och fräs den i smör. Tillsätt ölen, kalvfonden och eventuellt lite vatten. Krydda med spad från kapris, salt och peppar.
  4. Servera schnitzlarna med den stekta potatisen, en skiva citron, persilja och kapris.

Lagade du receptet?

Dela ett foto och tagga oss - vi vill garna se hur det blev!

 

Orginalrecept av Anders Levén.

0

Dela detta:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Relaterade

Categories: Fläsk Tags: IG

Om Marcus

Värmlänning i exil på Tjörn. Datanörd. Diger nyttjare av faux pas på daglig basis. Entusiastisk dabblare i den kulinariska djungeln. Receptmarodör. Hittas på @mhermansson, Facebook, LinkedIn och på marcushermansson.se.

Föregående « Blomkålsmos
Nästa Krämig kasslerpanna med pepparrot »

Läsarkommentarer

Skriv en kommentarAvbryt svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Primärt sidofält

Populära recept

  • GP:s dunderglögg (331)
  • Lax i ugn på saltbädd (248)
  • Marinerad rostbiff med balsamico, honung och örter (164)
  • Slånbärslikör (134)
  • Marknadskonfekt (108)

Footer

Följ oss!

  • Facebook
  • Flickr
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Länklista

  • Bagaren och Kocken
  • Den Franska Kocken
  • NyheterSTO
  • RJ Närproducerat

Copyright© 2025 · Hssons Skafferi 2016 från Hssons Skafferi

Go to mobile version