• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet
  • Hoppa till sidfot
  • Hem
  • Recept
  • Om Hssons skafferi

Hssons skafferi

Recept på god mat och dryck från Tjörn

0 22 juni, 2011 Fläsk

Vitlöksspäckad fläskkarré

 

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Vitlöksspäckad fläskkarré


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg än)

  • Total Time: 1 hour 40 mins
Print Recipe
Save Recipe Recipe Saved

Ingredients

Scale
  • 1 1/2 kg fläskkarré
  • En handfull vitlöksklyftor, så många du tycker får plats
  • Salt
  • Peppar

Instructions

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Lägg karrén på en stor bit aluminiumfolie på en plåt.
  3. Dela vitlöksklyftorna i 3-4 delar. Stick hål i karrén med kniven och peta in vitlöksskärvorna där. Salta och peppra ganska rejält.
  4. Linda in karrén i foliet och gör ett litet hål ovanpå så att ångan kan komma ut.
  5. Stoppa in den längst ner i ugnen i minst 1 1/2 timme, eller använd termometer och ta ut när mitten når runt 80°.
  6. Om du ska servera den varmt, låt den vila i foliepaketet en stund innan du skivar den. Servera med t.ex. färsk pasta. Använd skyn till att göra någon god sås.
  7. Den går även att servera kall, låt den då den svalna i paketet och sedan ligga i kylskåpet tills det är dags att skiva.
  8. Beroende på antalet vitlöksklyftor, så kanske det inte är den bästa lunchlådan på jobbet.
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 1 hour 30 mins

Lagade du receptet?

Dela ett foto och tagga oss - vi vill garna se hur det blev!

0

Dela detta:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Relaterade

Categories: Fläsk Tags: IG

Om Marcus

Värmlänning i exil på Tjörn. Datanörd. Diger nyttjare av faux pas på daglig basis. Entusiastisk dabblare i den kulinariska djungeln. Receptmarodör. Hittas på @mhermansson, Facebook, LinkedIn och på marcushermansson.se.

Föregående « Les Fumées Blanches
Nästa Pulled pork (draget fläsk) »

Läsarkommentarer

Kommentarer

  1. ingela säger

    27 juni, 2011 kl. 14:32:56

    Hej, det låter gott måste prova det någon gång. Ingela

    Svara
  2. marcus säger

    28 juni, 2011 kl. 18:16:51

    Ja, den är mycket god och enkel, men man kanske får vara lite försiktig med vitlöken om man ska träffa folk.

    Svara

Skriv en kommentarAvbryt svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Primärt sidofält

Populära recept

  • GP:s dunderglögg (331)
  • Lax i ugn på saltbädd (248)
  • Marinerad rostbiff med balsamico, honung och örter (164)
  • Slånbärslikör (134)
  • Marknadskonfekt (108)

Footer

Följ oss!

  • Facebook
  • Flickr
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Länklista

  • Bagaren och Kocken
  • Den Franska Kocken
  • NyheterSTO
  • RJ Närproducerat

Copyright© 2025 · Hssons Skafferi 2016 från Hssons Skafferi

Go to mobile version