Sertéspörkölt, eller fläskpörkölt, är en ungersk gryta där fläskkött får sjuda i sin egen vätska tillsammans med lite paprika och tomat. Vi använder det söta paprikapulvret, men det går minst lika bra med det lite starkare. Receptet är mycket smakrikt och passar bra till veckans matlådor.
Skriv ut
Sertéspörkölt
- Total tid: 45 mins
- Portioner: 4 1x
Ingredienser
Gör mer
- 800 g fläskkött
- 1 stor gul lök
- 2–3 paprikor
- 1 stor tomat
- 1/2 tsk paprikapulver
- Salt
Instruktioner
- Tärna köttet i kuber.
- Finhacka löken, kärna ur och hacka paprikorna. Skär tomaten i åtta bitar.
- Sautera löken i en klick smör och ta bort från värmen. Lägg ner paprika och kött, ställ tillbaka på plattan och stek i några minuter under omrörning.
- Tillsätt salt, paprikapulver och tomatbitar och låt sjuda i den egna vätskan under lock i c:a 30 minuter.
- Garnera med skivad paprika och servera med t.ex. nokedli och gurksallad.
Anteckningar
Om det ser ut att bli torrt, tillsätt lite vatten.
- Förberedning: 15 mins
- Tillagning: 30 mins
4
Skriv en kommentar Avbryt svar