• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet
  • Hoppa till sidfot
  • Hem
  • Recept
  • Om Hssons skafferi

Hssons skafferi

Recept på god mat och dryck från Tjörn

2 31 maj, 2011 Fisk

Ugnsbakad laxfilé

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ugnsbakad laxfilé


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)
Sätt ditt betyg på receptet!

4 from 1 review

  • Total Time: 37 mins
  • Yield: 4 1x
Print Recipe
Save Recipe Recipe Saved

Ingredients

Scale
  • 4 st portionsbitar lax
  • salt
  • citronpeppar
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk majonnäs
  • 1 knippe dill

Instructions

  1. Lägg laxbitarna i en smord ugnsfast form. Krydda med salt och citronpeppar.
  2. Baka laxen i 225 grader varm ugn i ca 12 minuter.
  3. Blanda grädde med majonnäs och dill.
  4. Slå blandningen över laxen och sätt in i ugnen ytterligare 10-15 minuter tills grädden börjar puttra.
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 27 mins

Lagade du receptet?

Dela ett foto och tagga oss - vi vill garna se hur det blev!

 

Källa

2

Dela detta:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Relaterade

Categories: Fisk Tags: IG

Om Marcus

Värmlänning i exil på Tjörn. Datanörd. Diger nyttjare av faux pas på daglig basis. Entusiastisk dabblare i den kulinariska djungeln. Receptmarodör. Hittas på @mhermansson, Facebook, LinkedIn och på marcushermansson.se.

Föregående « Lax i ugn på saltbädd
Nästa Rocca di Montemassi »

Läsarkommentarer

Skriv en kommentarAvbryt svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Primärt sidofält

Populära recept

  • GP:s dunderglögg (331)
  • Lax i ugn på saltbädd (248)
  • Marinerad rostbiff med balsamico, honung och örter (164)
  • Slånbärslikör (134)
  • Marknadskonfekt (108)

Footer

Följ oss!

  • Facebook
  • Flickr
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Länklista

  • Bagaren och Kocken
  • Den Franska Kocken
  • NyheterSTO
  • RJ Närproducerat

Copyright© 2025 · Hssons Skafferi 2016 från Hssons Skafferi

Go to mobile version