• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet
  • Hoppa till sidfot
  • Hem
  • Recept
  • Om Hssons skafferi

Hssons skafferi

Recept på god mat och dryck från Tjörn

0 19 september, 2011 Fisk

Chèvrefylld laxfilé

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Chèvrefylld laxfilé


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg än)

  • Total Time: 30 mins
  • Yield: 4 1x
Print Recipe
Save Recipe Recipe Saved

Ingredients

Scale
  • 600 g laxfilé
  • 150 g chèvre
  • 1 dl crème fraîche
  • salt
  • malen vitpeppar

Sallad:

  • 150 g blandade gröna blad
  • 0,5 dl blandade nötter
  • 0,5 st kruka färsk basilika
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk vitvinsvinäger
  • salt
  • malen svartpeppar

Instructions

  1. Värm ugnen till 200°. Smörj en ugnssäker form. Smula getosten och blanda den med créme fraiche. Krydda med salt och peppar.
  2. Dela laxen i fyra portionsbitar. Gör ett snitt i varje bit med en vass kniv, så att det bildas en ficka för fyllningen och lägg bitarna i formen. Krydda med salt och peppar. Klicka i getoströran i fickan på laxen och baka i ugnen i ca 10 minuter eller tills laxen är genomkokt och fått fin färg.
  3. Skölj salladsbladen under tiden och låt dem rinna av. Hacka nötterna och rosta dem i torr, het stekpanna. Hacka basilikan. Blanda samman gröna blad, nötter och basilika. Blanda samman olja, vinäger, salt och peppar och blanda ner i salladen. Fördela salladen på fyra tallrikar och lägg på laxbitarna. Garnera med torkade tranbär.
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 20 mins

Lagade du receptet?

Dela ett foto och tagga oss - vi vill garna se hur det blev!

 

0

Dela detta:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Relaterade

Categories: Fisk Tags: GI, IG

Om Marcus

Värmlänning i exil på Tjörn. Datanörd. Diger nyttjare av faux pas på daglig basis. Entusiastisk dabblare i den kulinariska djungeln. Receptmarodör. Hittas på @mhermansson, Facebook, LinkedIn och på marcushermansson.se.

Föregående « Ingelas trattkantarellsoppa
Nästa Hamburgare med parmesan »

Läsarkommentarer

Skriv en kommentarAvbryt svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Primärt sidofält

Populära recept

  • GP:s dunderglögg (331)
  • Lax i ugn på saltbädd (248)
  • Marinerad rostbiff med balsamico, honung och örter (164)
  • Slånbärslikör (134)
  • Marknadskonfekt (108)

Footer

Följ oss!

  • Facebook
  • Flickr
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Länklista

  • Bagaren och Kocken
  • Den Franska Kocken
  • NyheterSTO
  • RJ Närproducerat

Copyright© 2025 · Hssons Skafferi 2016 från Hssons Skafferi

Go to mobile version