Proteinpannkakor gjorda på havremjöl och en blandning av whey– och kaseinprotein är ett nyttigt och proteinrikt frukostalternativ. Du kan förbereda de torra ingredienserna i förväg och ha dessa redo for att snabbt sno ihop en stärkande frukost varje morgon.
Skriv utProteinpannkakor
- Total tid: 10 minuter
- Portioner: 4 pannkakor 1x
Beskrivning
Ett glutenfritt recept på pannkakor med högt proteininnehåll gjorda på havremjöl och en blandning av whey- och kaseinprotein.
Ingredienser
- 3⁄4 skopa vaniljwhey/kaseinblandning 50/50 blandning. Jag blandar 12,5g vassle och 12,5g kasein tillsammans
- 1/2 dl havremjöl
- 1 1⁄3 msk tapiokamjöl eller maizena
- 1/4 tsk bakpulver
- 1⁄2 dl flytande äggvita
- 3⁄4 dl vanlig, fettfri grekisk yoghurt
- 1–2 msk vatten
Instruktioner
1. Blanda ihop alla torra ingredienser så att inga klumpar finns kvar. OBS: Jag har testat detta med enbart wheyprotein och det blir inte lika bra. Endast kasein fungerar men du kan behöva mer vatten i smeten. Blandningen 50/50 är bäst.
2. Tillsätt de blöta ingredienserna och blanda väl.
3. Värm en stekpanna på medelhög värme och häll i lite olja. Tillsätt smeten och stek i ett par minuter och vänd sedan.
- Förberedning: 5 minuter
- Tillagning: 5 minuter
Näringsinnehall
- Kalorier: 266 kcal
- Fett: 1.9g
- Kolhydrater: 26.7g
- Protein: 35.4g
Skriv en kommentarAvbryt svar