Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Proteinpannkakor - Recept ur Hssons Skafferi

Proteinpannkakor


(Inga betyg än)

  • Total tid: 10 minuter
  • Portioner: 4 pannkakor 1x

Beskrivning

Ett glutenfritt recept på pannkakor med högt proteininnehåll gjorda på havremjöl och en blandning av whey- och kaseinprotein.


Ingredienser

Gör mer
  • 3⁄4 skopa vaniljwhey/kaseinblandning 50/50 blandning. Jag blandar 12,5g vassle och 12,5g kasein tillsammans
  • 1/2 dl havremjöl
  • 1 1⁄3 msk tapiokamjöl eller maizena
  • 1/4 tsk bakpulver
  • 1⁄2 dl flytande äggvita
  • 3⁄4 dl vanlig, fettfri grekisk yoghurt
  • 12 msk vatten

Instruktioner

1. Blanda ihop alla torra ingredienser så att inga klumpar finns kvar. OBS: Jag har testat detta med enbart wheyprotein och det blir inte lika bra. Endast kasein fungerar men du kan behöva mer vatten i smeten. Blandningen 50/50 är bäst.

2. Tillsätt de blöta ingredienserna och blanda väl.

3. Värm en stekpanna på medelhög värme och häll i lite olja. Tillsätt smeten och stek i ett par minuter och vänd sedan.

  • Förberedning: 5 minuter
  • Tillagning: 5 minuter

Näringsinnehall

  • Kalorier: 266 kcal
  • Fett: 1.9g
  • Kolhydrater: 26.7g
  • Protein: 35.4g
Exit mobile version