Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Snabb saffranspannkaka


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (4,33)
Sätt ditt betyg på receptet!

4.3 from 3 reviews

  • Total Time: 45 mins
  • Yield: 4 1x

Ingredients

Scale
  • 1 kg risgrynsgröt (2 korvar)
  • 1 paket saffran
  • 2 msk strösocker
  • 3 st ägg
  • 1 dl mandel

Instructions

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Häll gröten i en bunke. Mortla saffran och 1 msk socker och rör ner det fina pulvret i gröten tillsammans med resterande socker. Rör ner ett ägg i taget och blanda till en jämn smet.
  3. Om du vill, skålla mandeln i hett vatten och dra av skalet. Annars hackar du den bara grovt och blanda ner i smeten.
  4. Häll smeten i en bakplåtsklädd ugnsform (c:a 30×20 cm) och grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter. Servera ljummen med sylt och lättvispad grädde.
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 30 mins