Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Snabb saffranspannkaka


(4,33)
Sätt ditt betyg på receptet!

4.3 from 3 reviews

  • Total Time: 45 mins
  • Yield: 4 1x

Ingredients

Scale
  • 1 kg risgrynsgröt (2 korvar)
  • 1 paket saffran
  • 2 msk strösocker
  • 3 st ägg
  • 1 dl mandel

Instructions

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Häll gröten i en bunke. Mortla saffran och 1 msk socker och rör ner det fina pulvret i gröten tillsammans med resterande socker. Rör ner ett ägg i taget och blanda till en jämn smet.
  3. Om du vill, skålla mandeln i hett vatten och dra av skalet. Annars hackar du den bara grovt och blanda ner i smeten.
  4. Häll smeten i en bakplåtsklädd ugnsform (c:a 30×20 cm) och grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter. Servera ljummen med sylt och lättvispad grädde.
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 30 mins
Exit mobile version