• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet
  • Hoppa till sidfot
  • Hem
  • Recept
  • Om Hssons skafferi

Hssons skafferi

Recept på god mat och dryck från Tjörn

0 2 juli, 2011 Efterrätt

Lätt citronmousse

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Lätt citronmousse


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg än)

  • Total Time: 1 hour 30 mins
Print Recipe
Save Recipe Recipe Saved

Ingredients

Scale
  • 1 citron eller ½ dl citronjuice
  • 3 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 1 tsk potatismjöl
  • 2 dl kesella, 10 %
  • 1 äggvita

Instructions

  1. Tvätta citronen under rinnande ljummet vatten. Torka av den noga. Riv det yttersta gula skalet och pressa ur saften.
  2. Vispa ägg och socker poröst och vitt. Blanda äggsmet, potatismjöl, citronsaft och skal i en kastrull. Sjud försiktigt under ständig vispning tills krämen tjocknar.
  3. Låt krämen kallna. Det går fortast i kallt vattenbad. Rör om då och då.
  4. Blanda kesellan och citronkrämen.
  5. Vispa äggvitan riktigt hårt och vänd försiktigt ner den i moussen.
  6. Fördela smeten i portionsglas. Kyl i 1-2 timmar eller mer före serveringen.
  • Prep Time: 30 mins
  • Cook Time: 60 mins

Lagade du receptet?

Dela ett foto och tagga oss - vi vill garna se hur det blev!

 

Källa.

0

Dela detta:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Relaterade

Categories: Efterrätt Tags: IG

Om Therese

Föregående « Réserve de la Condamine
Nästa Lord Zinclair »

Läsarkommentarer

Skriv en kommentarAvbryt svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Primärt sidofält

Populära recept

  • GP:s dunderglögg (331)
  • Lax i ugn på saltbädd (248)
  • Marinerad rostbiff med balsamico, honung och örter (164)
  • Slånbärslikör (134)
  • Marknadskonfekt (108)

Footer

Följ oss!

  • Facebook
  • Flickr
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Länklista

  • Bagaren och Kocken
  • Den Franska Kocken
  • NyheterSTO
  • RJ Närproducerat

Copyright© 2025 · Hssons Skafferi 2016 från Hssons Skafferi

Go to mobile version