• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet
  • Hoppa till sidfot
  • Hem
  • Recept
  • Om Hssons skafferi

Hssons skafferi

Recept på god mat och dryck från Tjörn

Dryck

Recept på morgonjuice - Hssons Skafferi

2 1 december, 2013 Dryck

Morgonjuice

Varför inte utnyttja din råsaftcentrifug, den är ju trots allt årets julklapp, till att förgylla varje morgon med en god morgonjuice full av nyttigheter och fin färg.   ...

Read More

Ingefärsshots - Recept på Hssons Skafferi

3 1 december, 2013 Dryck

Ingefärsshots

Om du behöver något stärkande och uppiggande så gör dig själv en ingefärsshot. Få ingredienser, en sjusatans styrka. Sätter garanterat fart på dig!   ...

Read More

Slånbärslikör - Recept på Hssons Skafferi

134 27 oktober, 2013 Dryck

Slånbärslikör

Slånbärslikör är söt och otroligt god, skapad på de alltför ofta bortglömda slånbären. Dessa till utseendet förvuxna blåbär får leva sitt liv ifred tack vare sin garvsyra som ger slånbären en ganska skarp bitterhet. I alla fram till första frosten, ty då omvandlas garvsyran och bitterheten är ett minne blott och slånbären är fritt villebråd. Vill man inte vänta på den första frosten så går det bra att stoppa in dem i frysen ett par dagar, och sedan är de redo för slånbärslikör, slånbärssaft ...

Read More

Recept på äppelglögg från Hssons Skafferi

1 21 oktober, 2013 Glögg

Äppelglögg

Äppelglögg, en angenäm kamrat när höstmörkret kryper in under skinnet och kyler dig ner till benen. Kryddad med kanel och kardemumma serveras den rykande het, och kommer med sin syra och kryddning både friska upp, lugna ner och göra dig varm. Var dock lite försiktig; citroner är jåggens sura och om du väljer en stor så kommer du att få söta äppelglöggen rejält med honung, betydligt mer än vad som står i receptet. Ta då hellre en halv citron för att hitta rätt.   ...

Read More

Recept på lemonad från Hssons Skafferi

1 28 september, 2013 Dryck

Lemonad

Lemonad är en mycket uppfriskande dryck, och den här lemonaden kan vara en de bästa. Receptet är otroligt simpelt, och det som tar längst tid är att låta den svalna. Väl kyld så är den oslagbar, även under brittsomrar. Det kan tänkas att det behövs att mixtras med ingredienserna för att hitta den perfekta balansen som tilltalar en, men det är inga problem att göra det i efterhand.   ...

Read More

« Föregående sida
Nästa sida »

Primärt sidofält

Populära recept

  • GP:s dunderglögg (331)
  • Lax i ugn på saltbädd (248)
  • Marinerad rostbiff med balsamico, honung och örter (164)
  • Slånbärslikör (134)
  • Marknadskonfekt (108)

Footer

Följ oss!

  • Facebook
  • Flickr
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Länklista

  • Bagaren och Kocken
  • Den Franska Kocken
  • NyheterSTO
  • RJ Närproducerat

Copyright© 2025 · Hssons Skafferi 2016 från Hssons Skafferi

Go to mobile version