Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kålrotskaka med solrosfrön


(3,67)
Sätt ditt betyg på receptet!

3.7 from 3 reviews

Ingredients

Scale
  • 800 g kålrot
  • 1 purjolök
  • 300 g riven ost, lagrad
  • 2 dl crème fraîche
  • 1,5 dl grädde
  • 1 dl solrosfrön
  • salt
  • peppar

Instructions

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Skala kålroten och skiva den tunt. Ansa och strimla purjolöken.
  3. Lägg kålrot och purjolök i en kastrull, häll över vatten och låt koka c:a 10 minuter. Häll sedan bort vattnet.
  4. Blanda samma crème fraîche med grädde och ost.
  5. Varva kålrot och purjolök i en smord form med crème fraîche-röran, solrosfrön, salt och peppar.
  6. Grädda mitt i ugnen c:a 40-50 minuter eller tills kålroten är mjuk och allt har fått fin färg.
Exit mobile version