Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Fläskfilé med parmesan och kantareller - Recept från Hssons Skaffari

Fläskfilé med parmesanost


(4,78)
Sätt ditt betyg på receptet!

4.8 from 18 reviews

  • Total Time: 40 mins
  • Yield: 4 1x

Ingredients

Scale
  • 600 g fläskfilé
  • Salt
  • Peppar

Sås

  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • 2 msk senap
  • 3 dl grädde
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 tsk soja
  • 1 tsk torkad dragon (valfritt)
  • Lite mjöl om det önskas
  • Parmesan
  • Kantareller, stekta i massvis med smör

Instructions

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Salta och peppra fläskfilén och stek den. Lägg ner i en ugnsfast form.
  3. Stek kantarellerna i ett överflöd av smör.
  4. Koka upp vattnet tillsammans med buljongtärningen.
  5. Häll ingredienserna till såsen över fläskfilén. Strö över riven parmensanost och lägg på kantarellerna.
  6. Ställ in i ugnen och grädda i 15 minuter.
  • Prep Time: 25 mins
  • Cook Time: 15 mins
Exit mobile version