Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Cigánypecsenye - Recept ur Hssons Skafferi

Cigánypecsenye


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (5,00)
Sätt ditt betyg på receptet!

5 from 2 reviews

  • Total Time: 1 hour 50 mins
  • Yield: 4 1x

Ingredients

Scale
  • 1 kg fläskkotletter
  • 150 g bacon, helst rökt
  • 812 vitlöksklyftor
  • 1 tsk paprikapulver
  • Salt
  • Peppar
  • Olja

Instructions

  1. Skär kotletterna i fingertjocka skivor, och banka lite på dem om du vill göra dem mörare.
  2. Finhacka vitlöken och mixa den i en skål med 5-6 matskedar olja, och tillsätt salt, peppar och paprikapulver.
  3. Täck båda sidorna av kotletterna med blandningen. Stapla sedan kotletterna på varandra, töm lite olja på dem, och ställ in i kylen minst en timme.
  4. Skär bacon i bitar och stek. När de är klara, pudra lite paprikapulver på dem. Ta ur dem ur pannan.
  5. Klicka i en bit smör, eller varför inte vitlöksoljan efter marineringen, i pannan och stek köttet tills det är klart.
  6. Lägg baconbitarna över köttet vid servering, och servera mer än gärna med någon form av mos, t.ex. blomkålsmos med några droppar av vitlöksoljan.

Notes

Om du vill göra dina kotletter lite mörare, så stek dem först i pannan tills de blir halvklara.

Lägg dem sedan i en ugnssäker form, täck den med folie och rosta dem i ugnen på 200° i c:a 30 minuter.

Efter 30 minuter, ta bort foliet och låt köttet stå inne 15 minuter till, eller så länge som det behövs för att de ska bli klara.

  • Prep Time: 80 mins
  • Cook Time: 30 mins