Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Vörösboros marhapörkölt - Recept från Hssons Skafferi

Vörösboros marhapörkölt


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (4,63)
Sätt ditt betyg på receptet!

4.6 from 16 reviews

  • Total Time: 4 hours 15 mins
  • Yield: 8 1x

Ingredients

Scale
  • 1 kg grytbitar av nöt
  • 1 stor lök, finhackad
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk kumminfrön, hela
  • 2 rågade matskedar paprikapulver
  • Några lagerblad
  • 6 msk tomatpuré
  • 4 dl rött vin
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Vatten

Instructions

  1. Bryn köttet i en traktörpanna. Använd gärna ister, om du vågar och vill. Ta upp köttet ur pannan och lägg på tallrik, gärna med lite folie över så de håller sig varma.
  2. Lägg ner lök och vitlök och stek glansiga.
  3. Lägg i lagerblad, kummin, paprikapulver och tomatpuré. Häll i lite vatten, blanda ihop och koka i 5 minuter.
  4. Häll sedan i vinet och låt koka en kort stund.
  5. Lägg ner köttet och smaka av med salt och peppar. Snåla inte.
  6. Låt koka i runt 4 timmar med lock. Addera vatten under tiden om det skulle behövas.
  7. Servera med nokedli och oborka salata.
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 240 mins