Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Ölrostad kyckling i lergryta - Recept ur Hssons Skafferi

Ölrostad kyckling i lergryta


(4,87)
Sätt ditt betyg på receptet!

4.9 from 15 reviews

  • Total Time: 2 hours 15 mins
  • Yield: 6 1x

Ingredients

Scale
  • 23 msk smör
  • 1 hel kyckling, färsk
  • 1 flaska öl
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 små lökar, halverade
  • 34 selleristjälkar i fyra delar
  • 4 morötter, skivade
  • Lite timjan och salvia
  • Salt
  • Peppar

Instructions

  1. Blötlägg lergrytan i minst 15 minuter, och förbered grönsakerna.
  2. Häll av vattnet från grytan och lägg smöret i botten.
  3. Lägg ner kycklingen i grytan, häll på ölen och lägg ner vitlöken, sellerin, löken, morötterna och kryddorna. Lägg en del i ölen och lägg resten på kycklingen.
  4. Lägg på locket och stoppa in lergrytan i ugnen. Sätt ugnen på 180° och rosta kycklingen i 1 1/2-2 timmar.
  5. Skeda ur skyn ner i en kastrull. Värm upp och tjockna till den med lite maizena. Krydda efter hjärtats behag och smaka av.
  6. Servera med ris, morötterna från lergrytan och vad andra grönsaker ni önskar.
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 2 hours
Exit mobile version