Om man av någon anledning tröttnar på vanliga kladdmuffins gjorda med choklad, så är det en enkel match att kvickt modifiera receptet och skapa sig ett gäng syrligt fiska citronkladdmuffins istället. Använd förnuftet och experimentera fram en god balans mellan socker och syrlighet. Vi gillar våra citronkladdmuffins aningens mer syrliga än söta.
PrintCitronkladdmuffins
- Total Time: 20 mins
- Yield: 4 1x
Ingredients
- 2 ägg
- 1–1.5 dl socker
- 2 dl mjöl
- 100 gram smält smör
- 0.5–1 tsk vaniljsocker (inte vanilin)
- Skal från en citron
- Saft från en halv till en citron, enligt tycke och smak
Instructions
- Blanda ihop alla ingredienser i en bunke. Tänk på att inte ta i för hårt; äggen ska inte bli porösa utan det ska bli en friskt doftande smet i slutändan.
- Grädda i 200 grader i 5-10 min (beror på ugn och formens storlek)
Notes
Några av citronkladdmuffinsen på bilden innehållet lakrits. Det var ett experiment som blev halvlyckat. Oavsett, det borde gå att blanda i vad man vill om man känner för ett komplement till citronsyran.
Notera att de på bilden är gjorde med mandelmjöl, vilket ger dem ett litet annorlunda utseende och en lättare konsistens än de citronkladdmuffins som lagas med riktigt mjöl.
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 10 mins
3
Skriv en kommentar