Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Tökfözelelék - Recept från Hssons Skafferi

Tökfözelelék


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (5,00)
Sätt ditt betyg på receptet!

5 from 3 reviews

  • Total Time: 50 mins
  • Yield: 4 1x

Ingredients

Scale
  • 1 1/2 kg pumpa
  • 1 liten gul lök, finhacad
  • 1 knippe dill, finhackad
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 paprika, urkärnad
  • 23 tsk ättika
  • 2 dl kaffegrädde eller crème fraîche
  • Salt
  • Smör

Instructions

  1. Skala pumpan och kärna ur den. Riv pumpaköttet grovt, strö över lite salt och låt stå i 10-30 minuter. Häll sedan av vätskan.
  2. Hetta upp smöret i en stor panna, rör ner mjöl och fräs tills det blir brunt. Tillsätt löken och sautera.
  3. Ta av från värmen och smaksätt med dill och paprika pulver. Tillsätt litet vatten och därefter pumpa och den hela, urkärnade paprikan.
  4. Ställ tillbaka på värmen och smaksätt med ättika efter 10-15 minuter när grönsakerna är halvfärdiga.
  5. Laga sedan tills pumpan är färdig, men utan att bli överkokt. Den ska vara al dente.
  6. Rör slutligen i grädden och värm upp igen.
  7. Ta upp paprikan innan servering.

Notes

Ättikan gör att pumpaköttet inte löser upp sig.

Tillsätt litet mer ättika om crème fraîche används.

Denna rätt kan serveras kall under varma dagar, och är mycket uppfriskande.

  • Prep Time: 30 mins
  • Cook Time: 20 mins