Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Bechamelsås - Recept från Hssons Skafferi

Bechamelsås


(5,00)
Sätt ditt betyg på receptet!

5 from 1 review

  • Total Time: 10 mins
  • Yield: 4 1x

Ingredients

Scale
  • 2,5 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 0,5-1 tsk salt
  • 0,5-1 krm vitpeppar
  • Smör

Instructions

  1. Fräs mjölet i smöret tills det är ljust brunt, och rör ner mjölken lite pö om pö.
  2. Låt bechamelsåsen koka på medelvärme i minst fem minuter, under konstant omrörning.
  3. Smaksätt med salt och peppar.

Notes

Ha i några matskedar grädde för att få lite extra krämig smak.

Om bechamelsåsen ska sparas i kylen, så klicka i lite smör innan kylning så slipper man det otrevliga skinnet.

  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 5 mins
Exit mobile version