Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Recept på apelsinsås från Hssons Skafferi

Apelsinsås


(4,57)
Sätt ditt betyg på receptet!

4.6 from 14 reviews

  • Total Time: 25 mins

Ingredients

Scale
  • 2 msk socker
  • ½ dl vinäger
  • 1 dl portvin (eller rödvin)
  • 1 dl apelsinjuice
  • 5 dl buljong från ugnsstekning eller höns
  • smör
  • salt
  • peppar
  • 20 apelsinfiléer

Instructions

  1. Smält socker i en kastrull tills det blir gyllenbrunt.
  2. Slå på vinäger, portvin och apelsinjuice, koka upp och reducera ner till hälften.
  3. Slå på buljong från ankan (om du gjort en hel sådan i ugn vill säga) och/eller vanlig hönsbuljong om det inte räcker.
  4. Låt sjuda ytterligare 10-15 minuter, vispa i några matskedar smör (snåla inte!) och smaka av med salt, peppar och kanske en nypa socker om det behövs.
  5. Vänd i apelsinfiléer innan servering, om ni vill.
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 15 mins
Exit mobile version