Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Recept på fruktläder - Hssons Skafferi

Fruktläder


(4,33)
Sätt ditt betyg på receptet!

4.3 from 9 reviews

  • Total Time: 5 hours 30 mins

Ingredients

Scale
  • 500 g plommon
  • 2 dl vatten
  • 1 dl råsocker

Instructions

  1. Sätt ugnen på 80°.
  2. Tvätta plommonen noga, dela dem och plocka ur kärnorna.
  3. Placera plommonen tillsammans med vatten och socker i en kastrull. Låt koka upp och sjud i ungefär 20 minuter tills det tjocknat. Skumma av ordentligt.
  4. Bred på massan på en plåt med bakplåtspapper, någon centimeter tjockt.
  5. Ställ in plåten i mitten av ugnen, och låt luckan stå öppen några centimeter.
  6. Låt fruktlädret torka i ugnen i ungefär 5-6 timmar.
  7. Ta sedan ut smeten, låt svalna, skär upp och servera.
  • Prep Time: 30 mins
  • Cook Time: 5 hours
Exit mobile version