Ingredients
																
							Scale
													
									
			Pannkakor
- 20 g mjöl
 - 2 ägg
 - 4 dl mjölk
 - 1 msk solrosolja
 - 1 nypa salt
 
Fyllning
- 200 g köttfärs
 - 3 dl gräddfil
 - 1 medelstor lök, hackad
 - Salt
 - Peppar
 - Vitlök
 - Röd paprika (efter smak)
 - Olja för stekning
 
Frityrsmet
- C:a 5 ägg
 - Mjöl
 - Ströbröd
 - Solrosolja till stekning
 
Instructions
Pannkakorna
- Blanda ihop ingredienserna till pannkakorna och stek dem. Det blir ungefär 8 stycken av detta recept.
 
Fyllningen
- Stek löken tills den blir glansig. Tillsätt köttfärsen och stek den klar. Tillsätt lite vatten och krydda med salt, peppar, paprika och vitlök efter smak. Rör och låt puttra tills vattnet dunstat bort.
 - Ställ fyllningen i kylskåpet så att den blir lite fastare och inte mjukar upp pannkakorna.
 - Fyll pannkakorna genom att lägga en klicka köttfärs (c:a 25 g) i mitten, och vik kanterna så att det blir ett litet paket.
 
Friteringen
- Vänd pannkakorna i först mjöl, sedan ägg och ströbröd. Stek dem på båda sidor i rejält med olja.
 - Torka bort överflödigt fett med papper och servera med t.ex. en klick yoghurt.
 
- Prep Time: 15 mins
 - Cook Time: 55 mins
 
		
 (4,40)