Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Trattkantarellsoppa - Recept på Hssons Skafferi

Trattkantarellsoppa


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (4,90)
Sätt ditt betyg på receptet!

4.9 from 10 reviews

  • Total Time: 30 mins
  • Yield: 4 1x

Ingredients

Scale
  • 23 dl grovhackade färska trattkantareller eller 6-7 dl torkade
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 morot, tunna skivor och hackas
  • 2 msk smör
  • 8 dl vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl créme fraîche
  • 2 tsk tomatpuré
  • 23 msk mjöl
  • Salt

Instructions

  1. Fräs svampen i hälften av smöret. Tillsätt lök, morot och resten av smöret. Fräs till det mjuknar.
  2. Häll i resten av ingredienserna och låt sedan koka i ~15 minuter. Smaka av med salt.
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 15 mins