Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Shigumchi-guk


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (5,00)
Sätt ditt betyg på receptet!

5 from 1 review

  • Total Time: 40 mins
  • Yield: 4-6 1x

Ingredients

Scale
  • 46 portioner
  • 300 gr strimlad kycklingfilé
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk farinsocker
  • 2 msk sesamfrön
  • 4 st strimlade salladslökar eller en bit purjo
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk hackad färsk chili (lite beroende på hur starkt du vill ha det)
  • 150 gr risnudlar
  • 1/2 l hönsbuljong (1 tärning)
  • 400 gr bladspenat

Instructions

  1. Blanda kycklingen med kryddor och lök. Låt marinera 30 minuter om du vill, det är ej nödvändigt.
  2. Fräs i olja/smör i en gryta eller stor kastrull.
  3. Häll på het buljong och låt sjuda någon minut.
  4. Tillsätt risnudlar, sjud ytterligare någon minut.
  5. Vänd ner spenaten och låt den bli het men inte koka.
  6. Servera med mjölk!
  • Prep Time: 30 mins
  • Cook Time: 10 mins