Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Musselsoppa


(5,00)
Sätt ditt betyg på receptet!

5 from 1 review

  • Total Time: 30 mins

Ingredients

Scale
  • 1 rödlök
  • 2,5 dl grädde
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 1/2 färsk chilifrukt
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 citron
  • 1 kg musslor
  • 23 dl vitt vin

Instructions

  1. Tvätta musslorna. Rensa bort och släng de som är trasiga och öppna.
  2. Fräs rödlöken ljusbrun. Lägg i den hackade chilifrukten och vitlöken och låt fräsa en stund. Häll på grädden och smula i buljongtärningarna.
  3. När grädden börjat koka, häll i musslorna. Låt musslorna ligga i några minuter till des börjar öppna sig och häll sedan på vinet.
  4. Kasta de eländiga musslor som inte öppnat sig.
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 10 mins
Exit mobile version