Ingredients
																
							Scale
													
									
			- 300 g grön sparris, färsk
 - 1 gul lök, finhackad
 - 0,5 l vatten
 - 1 kyckling- eller grönsaksbuljongtärning
 - 3 dl matlagningsgrädde
 - 0,5 dl vitt vin, torrt
 - smör
 - salt & peppar
 
Instructions
- Skala, skiva och koka sparrisen mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och spara gärna lite av sparrisspadet till att blanda ut buljongen med istället för vatten.
 - Fräs sparrisen och löken i lite smör utan att det tar färg. Tillsätt vatten, buljongtärning, vitt vin och grädde. Låt koka i c:a 10-15 minuter.
 - Smaka av med salt och peppar och en nypa socker för att få bort den sträva smaken.
 - Mixa soppan i en matberedare eller glasmixer.
 - Sila soppan för att få den riktigt slät.
 
Notes
Man kan använda burksparris, men gör det enbart i absoluta nödfall. Det blir inte riktigt lika gott med silke ting.
- Prep Time: 30 mins
 - Cook Time: 15 mins