Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Recept på fisksoppa ur Hssons Skafferi

Fisksoppa


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (5,00)
Sätt ditt betyg på receptet!

5 from 2 reviews

  • Total Time: 50 mins
  • Yield: 6-8 1x

Ingredients

Scale
  • 1/2 purjolök
  • 1/2 fänkål
  • 0.75 liter vatten
  • 1.5 dl torrt vitt vin
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 tärningar fiskbuljong
  • ~1/2 dl hummerfond
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk salt
  • 1 paket saffran
  • 1 krm curry
  • ~1 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk cayennepeppar
  • 1 1/2 tsk tomatpuré
  • 300 g lax
  • 300 g torsk
  • 300 g färska räkor

Instructions

  1. Fräs purjolök och fänkål i olja. Tillsätt vatten, vin, grädde, fiskbuljong, hummerfond, vitlök och kryddor och låt koka på medelvärme i c:a 15 minuter.
  2. Klicka ner tomatpurén i fisksoppan och låt koka i 5 minuter.
  3. Skär fiskfiléerna i tärningar och lägg ned dem i soppan. Sjud försiktigt några minuter.
  4. Ta av soppan från plattan och blanda i räkorna. Låt räkorna bara bli varma, låt dem inte koka ty då blir de sega och otrevliga.

Notes

Ett galant komplement är denna vitlöksmajonnäs, den passar som handen i handsken.

  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 30 mins