Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Clam chowder med grönmusslor


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (5,00)
Sätt ditt betyg på receptet!

5 from 1 review

  • Total Time: 30 mins
  • Yield: 4 1x

Ingredients

Scale
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kg grönmusslor med skal
  • 3 dl grädde
  • 3 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 0,5 röd paprika
  • 8 cocktailtomater
  • 50 g sockerärter
  • 150 skalade räkor
  • 100 g rökt lax
  • Gräslök

Instructions

  1. Skala och hacka löken, fräs den i en gryta. Hacka vitlöken och lägg i den.
  2. Häll på vitt vin, vatten och grädde, koka upp och låt koka några minuter. Strimla under tiden paprikan och skär laxen i bitar. Lägg i dem tillsammans med tomaterna och sockerärterna och låt puttra någon minut.
  3. Lägg i musslorna och räkorna när det närmar sig servering och låt sjuda med i några minuter.
  4. Klipp lite gräslök över och servera.
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 20 mins