Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Lennarts kokta kräftor på Hssons Skafferi

Lennarts kokta kräftor


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (5,00)
Sätt ditt betyg på receptet!

5 from 1 review

  • Total Time: 13 mins
  • Yield: 2 1x

Ingredients

Scale
  • 11 1/2 kg havskräftor
  • 6 liter vatten per kilo
  • 2 msk salt per liter vatten
  • 1/2 tsk farinsocker per liter vatten
  • Krondill

Instructions

Gör detta dagen innan servering.

  1. Blanda salt, farinsocker och rejält med dillkronor i vattnet. Koka upp och låt koka i fem minuter.
  2. Ta sedan ur dillkronorna och byt ut dem mot nya samtidigt som du lägger i kräftorna.
  3. För små kräftor, koka i 2 minuter. För större, koka i 3 minuter.
  4. Plocka upp kräftorna ur spadet, och kyl spad och kräftor separat. När de kallnat, lägg ner kräftorna i spadet. Låt stå i kylskåp över natten.
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 3 mins