Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Brysselkålssallad med valnötter och dadlar - Hssons Skaferi

Brysselkålssallad med rostade valnötter och dadlar


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (4,75)
Sätt ditt betyg på receptet!

4.8 from 4 reviews

  • Total Time: 30 mins
  • Yield: 6-8 1x

Ingredients

Scale
  • 1/2 kg brysselkål
  • 1 dl valnötter
  • 12 dadlar

Dressing:

  • Saft från en citron
  • 1/2 dl olja
  • 1/21 tsk Dijonsenap
  • 1 msk Äppelcidervinäger
  • Salt
  • Peppar

Instructions

  1. Skölj av brysselkålen och skär bort den träiga delen på änden. Kör i en matberedare tills det är ungefärligt lika stora delar, och häll över i en skål.
  2. Rosta valnötterna i en panna i 4-5 minuter tills de blir lite mörkare och doftar gott.
  3. Under tiden kan man göra dressingen: blanda ihop citronsaft, olja, Dijonsenap och vinägern i en skål.
  4. Kör de rostade valnötterna i matberedaren. Man behöver inte tvätta ur brysselkålsresterna. Kör tills bitarna är av lagom storlek enligt behag och töm ner i brysselkålen.
  5. Häll dressingen över salladen och blanda. Salta och peppra.
  6. Hacka dadlarna i matberedaren och blanda ner i brysselkålen och valnötterna.
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 15 mins