Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Krämig svamppasta


(Inga betyg än)

  • Yield: 4 1x

Ingredients

Scale
  • 4 personer
  • 400 g kantareller (eller valfri svamp)
  • 400 g pasta
  • 1 purjolök
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk finhackad timjan
  • 250 g bladspenat
  • 2 dl finriven parmesan
  • Salt
  • Peppar

Instructions

  1. Ansa och skiva svampen. Fräs den i smör i en stor stekpanna tills vätskan ångat bort. Krydda svampen med 1/2 tsk salt och lägg åt sidan.
  2. Koka pastan.
  3. Ansa och strimla purjolöken. Fräs den i smör i stekpannan någon minut. Tillsätt vinet och låt koka ner till c:a hälften återstår. Tillsätt grädde och timjan och låt småkoka i 3-5 minuter.
  4. Lägg på spenaten på såsen, ta pannan från värmen och låt spenaten ångkoka någon minut.
  5. Häll av pastan men spara c:a 2 dl av pastavattnet.
  6. Blanda ihop pasta, pastavatten, sås, svamp och parmesan i pastakastrullen. Rör ihop över varm spisplatta så att allt blir varmt och såsen ”klibbar” fast på pastan, c:a 1 minut. Strö över flingsalt och mal över peppar.
Exit mobile version