Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Köttbullar i tomatsås - Recept från Hsson Skafferi

Köttbullar i tomatsås


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg än)

  • Total Time: 55 minuter
  • Yield: 4 1x

Description

Köttbullar med tomatsås är en enkel vardagsmiddag som är klar på några minuter! Med saftiga, smakrika köttbullar i en krämig tomatsås är de fantastiska med ångat ris, potatismos eller nudlar.


Ingredients

Scale

Tomatsås

  • 0,5 lök
  • 1 burk krossade tomater
  • 50 gram smör
  • 0,5 msk socker
  • 0,5 tsk salt
  • Skalet från en citron

Köttbullar

  • 1 skiva vitt bröd, nån dag gammalt
  • 3 msk mjölk
  • 500 gr blandfärs
  • 2 msk riven parmesan- eller annan lagrad ost
  • 0,5 tsk salt

Instructions

  1. Börja med tomatsåsen. Dela en lök och ta bort skalet på ena halvan. Lägg den skalade lökhalvan tillsammans med tomater, smör, socker och salt i en kastrull och låt koka upp på medelsvag värme. Riv i citronskal. Sänk värmen och lägg på ett lock. Låt puttra medan du gör köttbullarna.
  2. Riv brödet i små bitar och lägg i en liten skål, häll på mjölken och rör om så att brödet suger åt sig mjölken. Låt stå i ett par minuter.
  3. Lägg köttfärs, ost och lite salt och peppar i en bunke. Krama ur mjölken ur brödet och lägg brödet i bunken. Blanda alltihop till en jämn färs.
  4. Rulla köttbullarna, de ska vara ganska små, som bigarråer ungefär. Lägg köttbullarna på en tallrik.
  5. Sätt en stekpanna på medelstark värme och lägg i en matsked smör. Stek köttbullarna runt om så att de får färg – de behöver inte bli genomstekta,
  6. eftersom de kokas klara i såsen.
  7. Ta upp löken ur tomatsåsen och lägg i köttbullarna. Låt köttbullarna puttra i tomatsåsen i 15 minuter.
  8. Rör i 1 msk smör och riv över ost.
  • Prep Time: 40 minuter
  • Cook Time: 15 minuter