Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Rödvinsmarinerad lövbiff


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (5,00)
Sätt ditt betyg på receptet!

5 from 2 reviews

  • Total Time: 3 hours 10 mins
  • Yield: 4 1x

Ingredients

Scale
  • 500 g lövbiff, strimlad
  • 400 g krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • salt
  • vitpeppar

Marinad:

  • ½ dl olivolja
  • 1 ½ dl rött vin
  • 1 lagerblad
  • 5 vitpepparkorn, krossade
  • 2 vitlöksklyftor, krossade
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin

Instructions

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden. Häll den i en plastpåse och lägg i köttet. Låt stå kallt minst 3 timmar.
  2. Ta upp köttet och sila marinaden i en kastrull. Tillsätt tomater och tomatpuré och koka upp. Krydda med salt och peppar. Ta en nypa socker om du vill ta udden av tomatsmaken. Lägg i köttet, lite i taget, så det kokar hela tiden. Sjud sakta under lock c:a 10 minuter.
  3. Servera köttet med pasta.
  • Prep Time: 3 hours
  • Cook Time: 10 mins