Ingredients
																
							Scale
													
									
			- ~1 kg högrev
 - 6 dl rödvin, mustigt
 - 2 dl kalvfond
 - 1 st morot, skuren i skivor
 - 3 st vitlöksklyftor, krossade
 - 3 st lagerblad
 - 2 st rosmarinkvistar, färska
 - 25 g smör
 - Salt & peppar
 
Instructions
- Sätt ugnen på 125°.
 - Lägg ner högreven i en gjutjärnsgryta, häll över rödvinet och lägg ner lagerblad och rosmarin.
 - Täck med lock och ställ in i ugnen i runt 4 timmar. Vänd och eller ös steken emellanåt. Köttet är klart när man med enkelhet kan dra trådar av kött från steken.
 - Sila av rödvinet och tillsätt kalvfonden. Koka upp och reducera ner till hälften. Smaka av med salt & peppar samt blanka av såsen med smöret.
 
Notes
Vi hade 3 dl fond, men det gjorde det hela ettersalt. Vi hade även saltat smör i såsen, vilket kan ha bidragit till den hiskeliga sältan.
- Prep Time: 15 mins
 - Cook Time: 4 hours 30 mins
 
		
 (4,82)