Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Högrev med vin i ugn - Recept från Hssons Skafferi

Högrev med vin i ugn


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (4,89)
Sätt ditt betyg på receptet!

4.9 from 37 reviews

  • Total Time: 4 hours 45 mins
  • Yield: 4-6 1x

Ingredients

Scale
  • ~1 kg högrev
  • 6 dl rödvin, mustigt
  • 2 dl kalvfond
  • 1 st morot, skuren i skivor
  • 3 st vitlöksklyftor, krossade
  • 3 st lagerblad
  • 2 st rosmarinkvistar, färska
  • 25 g smör
  • Salt & peppar

Instructions

  1. Sätt ugnen på 125°.
  2. Lägg ner högreven i en gjutjärnsgryta, häll över rödvinet och lägg ner lagerblad och rosmarin.
  3. Täck med lock och ställ in i ugnen i runt 4 timmar. Vänd och eller ös steken emellanåt. Köttet är klart när man med enkelhet kan dra trådar av kött från steken.
  4. Sila av rödvinet och tillsätt kalvfonden. Koka upp och reducera ner till hälften. Smaka av med salt & peppar samt blanka av såsen med smöret.

Notes

Vi hade 3 dl fond, men det gjorde det hela ettersalt. Vi hade även saltat smör i såsen, vilket kan ha bidragit till den hiskeliga sältan.

  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 4 hours 30 mins