Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Helstekt oxfilé - Recept ur Hssons Skafferi

Helstekt oxfilé


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (5,00)
Sätt ditt betyg på receptet!

5 from 3 reviews

  • Total Time: 2 hours 20 mins

Ingredients

  • Oxfilé
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Smör

Instructions

  1. Sätt ugnen på 100°C.
  2. Bind ihop köttet, salta och bryn i stekpanna så det får en fin yta. Peppra efteråt.
  3. Grädda i ugnen i 90 minuter (för rött kött).
  4. Ta ut och låt vila i folie i 1 timme.
  5. Sätt in köttet igen på 200°C i cirka 10 minuter före servering.
  6. Kör i 6 minuter, vänd efter halva tiden.
  7. Ta ut och låt vila i ca 3 minuter (slå ej in det i aluminiumfolie).
  8. Skiva upp och servera.

Notes

Innertemperaturer för helstekt oxfilé för varje smak:
60° för rött kött
65° för rosa
70° för genomstekt kött

  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 2 hours