Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Fyllda lövbiffar med gorgonzola och cognacssås


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (4,80)
Sätt ditt betyg på receptet!

4.8 from 10 reviews

  • Yield: 4 1x

Ingredients

Scale
  • Lövbiff, 2 skivor per person
  • 150 g gorgonzola
  • Salt
  • Peppar
  • Smör

Cognacssås

  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 1 köttbuljongstärning
  • Cognac
  • Soja
  • Salt
  • Peppar

Instructions

  1. Lägg en bit gorgonzola på varje lövbiff, salta och peppar och vik ihop den. Stek dem i någon minut på varje sida i smör på hög värme. Lägg åt sidan och börja med såsen.
  2. Vispa ur pannan med vatten och lägg i buljongtärningen, grädde och crème fraîche. Låt det koka upp och häll i en skvätt soja och cognac. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg till sist i köttet och låt det puttra med en stund tills köttet blir klart.