Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pannbiff med lök


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg än)

  • Total Time: 50 mins
  • Yield: 4 1x

Ingredients

Scale
  • 500 g blandfärs
  • 2 st medelstora gula lökar
  • 3 st kokta potatisar
  • 0,5 dl mjölk
  • 0.5 dl grädde
  • 1 st ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk soja
  • salt
  • peppar
  • 2 st stora gula lökar
  • smör till stekning
  • socker

Instructions

  1. Skala de medelstora lökarna. Riv en av lökarna och hacka den andra. Bryn den hackade löken i smör. Mosa de kokta potatisarna med en gaffel.
  2. Blanda gräddmjölken, ägget, den rivna och den frästa löken, potatisen, skorpmjölet och vatten i en bunke. Ställ åt sidan och låt svälla en stund.
  3. Blanda smeten med färsen, kalvfond och soja. Salta och peppra och blanda ihop till en jämn smet.
  4. Skala de stora lökarna och skär dem i tunna skivor. Stek dem gyllenbruna i smör, pudra över en nypa socker och ställ åt sidan.
  5. Forma fyra stora, fina pannbiffar och stek varje pannbiff sakta i smör och lite olja tills de är knaprigt gyllenbruna, 4-5 minuter på varje sida.
  6. Fräs samtidigt löken en gång till och lägg den sedan i ett tjockt lager ovanpå den färdigstekta biffen.
  • Prep Time: 30 mins
  • Cook Time: 20 mins